AVG privacy wetgeving persoongegevens

Uw privacy en uw persoonsgegevens

Wij informerenu graag over deverwerkingvanuwpersoonsgevens.

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord doordat u uw zorg door onze praktijk laat uitvoeren.

Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

 

  • Uw persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.

  • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden door als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.

  • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

  • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.

  • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.

  • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.

  • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)

  • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.

  • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoongegevens.

  • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.

  • Al het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

 

Alleen invullen als u zich NIET bij onze praktijk laat behandelen, en wij toch persoonsgegevens van u bewaren.

Ik geef toestemming mijn persoongegevens te verwerken onder de bovenstaande voorwaarden

Naam patiënt:

 

 

 

  • Graag uw volledige naam.

Handtekening patiënt:

 

 

  • Ben je jonger dan 12 jaar? Dan hoef je geen handtekening te zetten.

Naam ouder/verzorger:

 

  • Graag uw volledige naam.

Handtekening ouder/verzorger:

 

  • Ben je jonger dan 12 jaar? Dan is de handtekening van uw vader, moeder of wettelijke verzorger, allen met wettelijke gezag, genoeg.
  • Ben je 12 jaar of ouder? Dan teken je zelf.

Datum:

 


13-04-2018

Contact

Spoednummer 0255 516388 kies 1
 

K.F.Reiding, huisarts

Plein 1945 105
1971 GC IJmuiden
Telefoon:
0255 516388
Receptenlijn:
0255-516388 kies 2
Fax:
0255 511204
KvK:
62741888
Email: via contactformulier of e-consult
Routebeschrijving >

Zoek e-health toepassingen

Zoek e-health toepassingen